Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Septembrie 10, 2010, 11:03:39 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3828 Mesaje în 469 Subiecte de către 503 Utilizatori
Ultimul cont creat: Cleanercare2
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Suport Fedora
| |-+  Servere
| | |-+  [newbie] nameservere proprii
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: [newbie] nameservere proprii  (Citit de 1965 ori)
luci.ro
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Septembrie 27, 2008, 03:25:50 pm »

Salut. Vin aici in speranta ca reusesc sa ma luminez in ceea ce priveste  teoria "nameserver".

Nu stiu cati dintre voi ati lucrat cu ISPConfig, sau poate chiar lucrati, si pana la urma poate exista un soft la fel de bun si la fel de gratis ca si ISPConfig.
Iar dupa instalarea lui se trece la configurare.

Pe meniul ISPConfig : Management>Server>Setting>DNS sunt 2 campuri (Default NS1 and Default Ns2)

Problema mea este ca trebuie sa fac NS-ul master si slave, proprii. In rest totul ar trebui sa fie rezolvat de ISPConfig.

Se da domeniul : my-domain.ns .
O clasa de ip-urile reale : 85.x.x.1/24

Ramane NS1 si NS2 care trebuiesc facute/refacute sa functioneze, la fel  si partea de reverse.

Acum sunt prea newbie si am citit diferite tutoriale despre crearea acelor NS1 si NS2 dar nu mi-a iesit cum am dorit.
Ceva de genul ca NS1 (master) sa fie pe gateway router. Iar NS2 (slave) sa fie pe webserverul dedicat (daca se poate)

Inca studiez, poate reusesc sa o scot la capat cumva.

EDIT : am gasit un tutorial complet si concret aici : http://debianclusters.cs.uni.edu/index.php/Name_Service:_DNS_and_BIND
« Ultima modificare: Septembrie 28, 2008, 09:20:04 am de către luci.ro » Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Septembrie 29, 2008, 10:30:49 am »

nu am experienta cu isp config . pe forum daca ai sa cauti e ceva legat de cum sa iti faci un dns + si ca sa iti faci slave atunci mai trebuie sa adaugi o linie la ce e deja aici.
Memorat
luci.ro
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Septembrie 30, 2008, 04:21:56 pm »

pe forum daca ai sa cauti e ceva legat de cum sa iti faci un dns + si ca sa iti faci slave atunci mai trebuie sa adaugi o linie la ce e deja aici.
banuiesc ca despre asta vorbesti : http://forum.fedoraproject.ro/index.php/topic,44.0.html

+ reverse zone

despre ce linie vorbesti? care ar fi aceea

si mersi pt reply
Memorat
Pagini: [1] Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.025 secunde cu 15 cereri.