Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?
Iulie 31, 2010, 06:53:29 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3756 Mesaje în 456 Subiecte de către 448 Utilizatori
Ultimul cont creat: richardmagee4421
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Suport Fedora
| |-+  Retelistica
| | |-+  Probleme cu modemul usb pe Fedora 10(Speedtouch 330)
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Probleme cu modemul usb pe Fedora 10(Speedtouch 330)  (Citit de 3305 ori)
phoenix12345
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Noiembrie 26, 2008, 10:42:25 am »

Salut,

Azi am instalat Fedora 10, si nu reusesc sa fac modemul sa mearga.

Am instalat modem-ul fara probleme, dar nu pot sa intru pe internet. Am dezactivat firewall-ul(iptables -F, iptables -P INPUT ACCEPT, iptables -P OUTPUT ACCEPT) dar degeaba.

Am citit log-ul de la pppd si se pare ca totul mergea bine, deci probabil altceva imi blocheaza accesul la internet.

Apropo SELinux are treaba si cu reteaua sau doar cu fisierele de pe disc?
Memorat
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Noiembrie 26, 2008, 03:24:15 pm »

Presupun ca folosesti "modem" USB de la ClickNet (deduc asta din titlul postului). In primul rand ala nu e modem, e o jucarie de tip WinSoft.
Rezolvarea rapida si profesionala, este de a comanda la ClickNet un modem pe ETH(acesta include si functii de router, se loggeaza singur la contul pppoe....). Diferenta este destul de mare, in primul rand iti maresti securitatea sistemului, degrevezi pc'ul de problemele de conectare pppoe. Iar din punct de vedere retelistic si informatic, o conexiune cu flux mare de date si continuu nu are ce cauta pe usb.
Pretul de achizitie este pana intr-o 100Lei (pentru cele mai perfomramnte), cu toate ca cei de la ClickNet ofereau modemuri ETH gratis.
Memorat
phoenix12345
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Noiembrie 26, 2008, 06:00:19 pm »

Nu e winmodem(din cate tin eu minte winmodem inseamna ca depinde de WinAPI, ceea ce nu este adevarat), este pur si simplu un modem cu iesire USB. Driver-ul pentru Linux exista in kerne, dar ca sa functioneze trebuie creat un bridge intre usb si ppp0 cu br2684ctl.

Totul merge bine(creearea bridge-ului, conectarea ppp la serverul romtelecom) numai ca nu pot sa folosesc internetul.

Am mai reusit sa instalez modemul si pe alte distributii Linux:Debian, Slackware, Mandriva, Ubuntu. Numai cu Fedora am probleme.

Romtelecom dau modemuri cu iesire eth doar la abonament de 2 ani, dar cred ca in curand o sa-l schimb. Pana atunci trebuie sa-mi bat capul cu el.
Memorat
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Decembrie 06, 2008, 08:36:54 pm »

Sa ai bifata optiunea de a prelua DNS'ul automat de la server. Asta poate sa iti provocea probleme de nerezolvare a adreselor si de aici lipsa internetului.

Eu din pricipiu nu sunt de acord cu dispozitivele pentru internet care vin pe usb. Cu toate ca USB'ul a devenit o metoda de conectare versatila in ultimii ani, conexiunile care folosesc flux continuu de date, trebuiesc conectate pe dispozitivele aferente. Nu degeaba exista conexiunea eth pe orice PC, Notebook... Multe Notebook'uri vin si cu modem inclus, fix pentru acest tip de conexiune. Incarcarea USB'ului cu tot felul de conexiuni care ocupa cat mai mult banda de transfer, poate duce la ingreunarea procesarii la nivel de MB(motherboard), in aces caz masinaria se misca in reluare.
Memorat
Pagini: [1] Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.032 secunde cu 14 cereri.