Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Septembrie 06, 2010, 01:57:58 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3825 Mesaje în 468 Subiecte de către 503 Utilizatori
Ultimul cont creat: Cleanercare2
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Offtopic
| |-+  Cafenea
| | |-+  Ce editor PHP folositi?
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Ce editor PHP folositi?  (Citit de 1634 ori)
adrian_hs
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : Decembrie 08, 2008, 10:22:37 pm »

Eu lucrez la servici in PHP, folosesc XP si lucrez in Zend Studio 5.
Mi-am pus Fedora pe computerul de acasa si de curiozitate am inceput sa caut un inlocuitor (normal free), pentru Zend care macar "code completition" sa aiba.
Nu-mi rebuie debugger sau alte chestii balsoi...

Dupa o tura pe net pe niste pagini care laudau tot felul de editoare am ajuns la concuzia ca extensia de PHP de la Eclipse ar fi cea mai buna....

Insa tot nu se ridica la nivelul Zend-ului!

Stiti ceva mai bun?
Voi ce folositi?
Memorat

Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Decembrie 09, 2008, 12:29:38 am »

Normal in Linux ar trebuii sa gasesti alternative mult mai bune la Zend, avand invedere ca pe Fedora se poate face dezvoltare masiv.
Asa ca:
  • Kate - editor simplu in KDE, face highlight, ofera consola si cam atat; Iti poti gestina structura proiectului dupa propiile ideii.
  • Quanta++ - IDE orientat spre dezvoltarea web, ofera capabilitati extinse pentu HTML, CSS, JS, PHP; Integrat cu webrowser'urilor instalate.Testarea paginilor se ralizeaza din serverul Apache, numai in cazul PHP.
  • NetBeans 6 - IDE orientat spre dezvoltare Java, dar are optiunea de instalare de plug-in'uri inclusiv PHP; Cam gurmand la resurse, dar ofera multa documentatie si alternative de replace-code in timpul scrierii de cod. Foarte util daca are si connexiune la internet. Ofera posibilitatea legaturii cu baza de date in cadrul proiectului, intr-o maniera mai usor de controlat si vizualizat.
  • Eclipse - IDE orientat spre dezvoltarea Java, dar la fel ca NetBeans extinde majoritatea limbajelor de programare. Ca si NetBeans, Eclipse impune propia structura pentru dezvoltare, dar nu este batuta in cuie.

IDE - mediu de dezvoltare, care ofera posibilitati de : highlight, testare, rulare, control al obiectelor... etc cam tot ce ii trebuie unui dezvoltator.
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Decembrie 09, 2008, 01:51:04 pm »

Eu sint foarte "light" cu php-ul, asa ca pentru nevoile mele gedit este suficient, dar am auzit lucruri bune despre PHPEclipse
Memorat

Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Decembrie 09, 2008, 11:08:28 pm »

Acum depinde cu ce esti obisnuit. Si eu folosesc Kate (corespondetul Gedit din Gnome), dar cateodata mai apelez si la un IDE specializat, este mai rapid in scriere numai prin replace-code.
Memorat
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : Decembrie 09, 2008, 11:48:03 pm »

Pentru Gnome exista gPHPeditor, nu l-am testat dar a fost unul dintre rezultatele la un search.
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Decembrie 10, 2008, 09:33:30 am »

Ei, asa sint tone de editoare gtk/gnome, si Bluefish e interesant.
Memorat

Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Decembrie 10, 2008, 05:31:55 pm »

KomodoEdit - versiunea free. Eu il folosesc pentru ca stie de sftp.
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #7 : Decembrie 10, 2008, 06:02:14 pm »

Pai nu orice program GTK compilat cum trebuie (cu gvfs) stie sftp?
Memorat

Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Decembrie 10, 2008, 06:29:53 pm »

Eu am avut si surprize si de aceea il folosesc pe ala, altfel are si alte facilitati care imi plac.
Memorat
bugsbuu
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Decembrie 11, 2008, 02:06:00 pm »

cel mai tare editor pentru dezvoltat aplicatii web pe linux din punctul meu de vedere e aptana studio. este bazat pe eclikpse astfel ca e exista si o versiune free si mai exista o versiune profesional pentru care trebuie platit o taxa dar la care ai acces la ultimele update-uri si la suport on-line prioritar in caz de probleme aparute. plus ca pentru php are code completion inclusiv la metodele din clasele pe care le creezi tu (cu tot cu explicatii daca iti comentezi codul cu phpdocumentor care este inclus default in ide, are code validation are cod completion si la structurile php de genul switch foreach function si alte structuri de genul asta. Are suport foarte bun css si javascript
Memorat
hexy08
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Decembrie 20, 2008, 10:34:52 pm »

O alternativa foarte buna la Zend Studio e  Aptana ce e realizat pe Eclipse( http://www.aptana.com/) exista varianta Free si pe bani
Memorat
Pagini: [1] Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.049 secunde cu 15 cereri.