Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Septembrie 06, 2010, 01:58:47 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3825 Mesaje în 468 Subiecte de către 503 Utilizatori
Ultimul cont creat: Cleanercare2
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Suport Fedora
| |-+  Retelistica
| | |-+  net prin usb
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] 2 Imprimă
Autor Subiect: net prin usb  (Citit de 3360 ori)
levi
Hero Member
Deconectat Deconectat

the futu®e is OPEN

Vezi Profilul WWW
« : Martie 03, 2009, 03:07:12 pm »

Pot sa conectez un calculator la net (internet) cu ajutorul usb-ului ,din calculatorul meu sa dau acces la net (internet) la alt calculator ,daca da ce ar trebui sa fac la calculatorul meu si la calculatorul care primeste acces la net (internet), cel putin pe Fedora ?
Memorat

bine ca esti tu dăstept...
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Martie 03, 2009, 05:50:45 pm »

Eu nu stiu sa se poata fara un dispozitiv de retea.
Memorat

Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Martie 03, 2009, 08:30:25 pm »

Prin cablu usb ? NU
prin cablu lpt merge Smiley - nu glumesc
Memorat
levi
Hero Member
Deconectat Deconectat

the futu®e is OPEN

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Martie 03, 2009, 08:39:41 pm »

Exact prin cablu usb,din calculatorul meu in "calculatorul 2" (ca sa zic asa),cei drept cum io am modem (swich) am si un port usb in el .
« Ultima modificare: Martie 03, 2009, 08:42:06 pm de către miezoo » Memorat

nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : Martie 04, 2009, 08:37:09 am »

Pai da, dar modemul ala e un dispozitiv de retea, nu se paote doar legind 2 calculatoare intre ele printr-un cablu, trebuie sa mai ai si ceva pe parcurs.
Memorat

Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Martie 06, 2009, 12:42:25 am »

Mai exista si o alta problema tehnica.
Sa presupunem ca te chinui, tai 2 cabluri usb si legi cele doua PC'uri. Problema o sa apara la alimentare, este clar ca din PC (pe USB) pleaca +5V. Sigur o sa iasa fum.
La USB ai:
Pin1  Pin2  Pin3  Pin4 
(Vcc +5V)(Data -)(Data +)(GND)
Poti realiza un sistem de transmisie date, Pin 2 si 3 ( in cross ), elimini Pin 1 si 4(Fiind GND se poate pastra).
Nu stiu cum o sa se vada cele 2 sisteme intre ele, dar mai mult ca sigur o sa-ti trebuiasca si un driver special.

Acum 3 ani, am vazut la un mega-magazin ( de PC'uri ) un sistem de retea prin USB. ( Dar mai avea ceva pe cablu si venea si cu driver)
Memorat
cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Martie 06, 2009, 10:48:39 am »

Pot sa conectez un calculator la net (internet) cu ajutorul usb-ului ,din calculatorul meu sa dau acces la net (internet) la alt calculator ,daca da ce ar trebui sa fac la calculatorul meu si la calculatorul care primeste acces la net (internet), cel putin pe Fedora ?

Deci daca te straduiesti tare pori sa dai internet si prin burlanul de scurgere a apleor pluviale sau prin conducta de apa calda (prin calorifer iti spun eu ca merge). da' merita ?

Adica 2 placi de retea + un cablu crossover nu cred ca trec de 15 Eur.

Aici e un exemplu de pret pentru o placa de retea: http://www.emag.ro/placi_retea/placa-de-retea-qubs-nic-10-100tx-rj45-pci-realtek-8139d--p10X01T

RTL8139 merge bine cu Fedora, de fapt merge out of the box cam cu orice OS mai decent.

Cabluri (de toate formele, culorile si dimensiunile) gasesti in orice magazin de specialitate. Trebuie doar sa mergi pina acolo si sa ceri un cablu crossover gata mufat.

Memorat
levi
Hero Member
Deconectat Deconectat

the futu®e is OPEN

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #7 : Martie 06, 2009, 11:38:34 am »

Am uitat sa precizez ca am modem(swich) care are un hub pt usb.
Memorat

Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #8 : Martie 09, 2009, 01:00:32 am »

Daca ai un modem(cumva de la clicknet?!) care are si un port usb (pe langa eth). Nu o sa poti folosi in paralel si portul usb si eth. Modemul este capabil de functionare doar intr-un singur mod (usb sau eth).
In fedora s-ar putea sa ai nevoie de un driver de la producator, pentru a folosi modemul in modul usb. Dar cel mai indicat este folosirea acestuia pe eth.

In general internetul trebuie sa intre in sistem prin placa de retea (eth). Aglomerarea usb'ului ( care se leaga direct in bus ) cu mouse, imprimanta, scanner, cictitor carduri... + internet poate duce la instabilitate in sistem si scaderea performantelor.
Memorat
levi
Hero Member
Deconectat Deconectat

the futu®e is OPEN

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #9 : Martie 11, 2009, 07:47:25 am »

Am un modem(swich) webstar de la rds , de mers a mers chiar prin cablu usb dar numai pe linux , windows XP nu m-ia recunoscut modemul .

Memorat

Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #10 : Martie 13, 2009, 10:29:20 pm »

Cunosc modemul acela, cei de la Astral(UPC) obisnuiau sa-l foloseasca. Deci acel modem este capabil sa functioneze doar in unul dintre cele 2 moduri, usb sau eth.
Presupun ca este configurat pe usb, daca tot te zbati atat, ca ar fi mult mai simplu pe eth.
Daca vrei sa distribuii internet la mai multe calculatoare din acel modem ( care persupun ca face autentificare si pe mac address ), trebuie sa faci o investitie intr-un router, caruia ii spui ce mac address sa dea modemului. Numai in modul acesta poti rezolva problema.
NU incerca cu un switch, doar unul dintre calculatore o sa aiba net.

Un router wireless te ajunge pe undeva pe la 130lei(TrendNet sau D-link). Unul simplu, chiar mai putin.
Memorat
levi
Hero Member
Deconectat Deconectat

the futu®e is OPEN

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #11 : Martie 14, 2009, 09:55:51 am »

Merge simultan sa "dau net" si din usb si eth , am vrut sa conectez si un PC "antic" la net fara sa deconectez PC de la eth si in acel moment nu aveam inca acel PC care nu puteam sa il conectez la eth ca nu are placa de retea compatibila , are doar un modem PCI iar mufele nu se potrivesc (are mufe ca de telefon) .
Dar cum am mai zis am rezolvat .
Memorat

leventebv
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Me

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Octombrie 03, 2009, 07:44:08 pm »

Salutare!

Am si eu o mica problema!
Am un notebook Asus K50IJ si un modem SpeedTouch 330 de la clicknet!
Poate sa ma ajute cineva sa-mi configurez acest modem?
Memorat
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #13 : Octombrie 04, 2009, 09:46:41 pm »

Memory refersh : SpeedTouch 330 - este prostia aia pe usb? ( este doar un adaptor de la cablu telefonic la usb + ceva parti electronice... )
Din cate imi amintesc a mai fost o discutie pe tema aceasta, nu mai retin care a fost rezolvarea...
Dar ca sa elimini durerile de cap si sa obtii ceva de calitate si sigur, poti achizitona de la clicknet, router-ul specifica pentru acest tip de conexiune care are inclus:
- dapatorul (modulul de conecatare) la linia telefonica
- 1 - 4 sloturi ETH (RJ45)
- functii de routing, firewall... etc
- este mult mai flexibil din punct de vederea al stabilitatii conexiunii
- poti sa-ti faci o retea in casa, daca dispuii de mai multe masini(PC, laptop... )
- otional: exista si varianta wireless + eth

Este o provocare sa rezolvi problema adaptorului SpeedTouch 330, dar....
Memorat
leventebv
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Me

Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Octombrie 04, 2009, 10:31:17 pm »

Exact e prostia aceea de la romtelecom , doar ca pana pot achizitiona acel router sau un alt modem prin LAN trebuie sa expire contractul adica pana Februarie. Deci ar fii 2 solutii ori notebook fara net pana atunci / ori reusesc sa-l configurez!
Memorat
Pagini: [1] 2 Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.043 secunde cu 16 cereri.