Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Septembrie 10, 2010, 10:59:30 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3828 Mesaje în 469 Subiecte de către 503 Utilizatori
Ultimul cont creat: Cleanercare2
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Resurse Fedora
| |-+  Evenimente
| | |-+  eLiberatica 2009
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: 1 [2] 3 Imprimă
Autor Subiect: eLiberatica 2009  (Citit de 6181 ori)
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #15 : Martie 11, 2009, 08:54:47 am »

Putem face ceva noi în legătură cu statutul de 2 Stars Community Sponsor sau e una din lucrurile pe care le negociază Joerg?

Clasificare ca sponsor de un anume nivel este in functie de valoarea sponsorizarii, suma alocata de Fedora pentru eveniment ne califica drept sponsor comunitar de 2 stele. Diferenta pina la urmatorul nivel e prea mare, e vorba de sume cu 4 cifre in Euro.

Poate ar fi bine să ne înregistrăm și ca ambasadori.
Știi cum/unde putem face tricouri? Presupun că nu o să reușim să facem rost de ceva atât de bun calitativ ca Fedora Ambassador Polo Shirt-urile la un preț decent.

Daca va inregistrati ca ambasadori puteti cumpara polo-uri oficiale de ambasador, sint facute AFAIK de Fedora EMEA, cred ca Joerg s-a ocupat. Eu as fi facut de mult tricouri localizate daca as sti unde se pot face la calitate buna (sa nu se strice dupa 2 spalari) si pret decent.
Memorat

nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #16 : Martie 11, 2009, 08:57:50 am »

Cum putem afla cine este interesat? S-ar putea să nu fi vizitat toți cei interesați forumul (subiectul ăsta) din moment ce doar Andrei și mapleoin au răspuns.

Tu ca administrator consideri că ar fi util să trimiți o notificare generală? Este un eveniment mare și vrem să știm pe cine contăm, nu? :-)

Deocamdata m-as feri de notificari generale, nu vreau sa abuzez, o sa facem asta cind in etapa urmatoare, atunci cind o sa punem stire pe prima pagina, o sa scrriu si eu pe blog. Acum vroiam sa vad pe cine ne putem baza ca si contribuitor, iar de la contribuitori ma astept sa intre pe forum din cind in cind.
Memorat

mapleoin
Hero Member
Deconectat Deconectat

fedora engineering

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #17 : Martie 13, 2009, 05:20:55 pm »

Poate ar fi bine să ne întâlnim în weekend-ul ăsta la un irc-meeting? Cred că noaptea ar fi cel mai bine.

Eu aș vrea să vă cunosc și la o bere cât mai curând (weekend-ul ăsta nu sunt în București).

Până la urmă suntem doar 3 fedorieni (eu, nicubunu și Adrian Joian) la eLiberatica?
Memorat

This is the INTERNET!

revolution blahg!
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #18 : Martie 13, 2009, 05:29:30 pm »

Mai vine si Alexxed, care in principal se va ocupa acolo de Mozilla dar trece si pe la noi, s-ar putea sa mai vina si screab si poate si rsandu. Asta e ce stiu deocamdata, mai e timp si pentru altii.
Memorat

nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #19 : Martie 31, 2009, 09:25:25 am »

O sa primim de la Red Hat 350 de Live CD-uri cu Fedora, putem practic sa inundam conferinta cu ele Cheesy ... pacat ca sint F10 si noi o sa le dam cu o saptamina inainte de lansarea F11
Memorat

nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #20 : Aprile 03, 2009, 11:55:12 am »

Am primit discurile, sint la mine.

Dar se apropie repede un deadline, avem mai putin de doua saptamini in care inca putem cumpara bilete la pret redus asa ca institui si eu un deadline: pina la sfirsitul  saptaminii viitoare cei care vor sa ne ajute sa raspunda in acest fir de discutie, astfelincit sa ne putem coordona: sa vedem cite bilete trebuie cumparate, cui distribuim cele  2 bilete gratis la care avem acces, sa ne impartim sarcinile si asa mai departe.
Memorat

tct
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #21 : Aprile 03, 2009, 02:23:49 pm »

Marfă, nu glumă! :-D
Memorat
screab
Sr. Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #22 : Aprile 07, 2009, 09:52:08 am »

Pai eu sunt cu mana sus:P un bilet cu pret redus la screab si daca aveti nevoie sa va ajut cu ceva doar spune-ti
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #23 : Aprile 07, 2009, 10:16:03 am »

screab, cu biletul probabil cel mai simplu este sa il iei direct de pe site-ul lor. Ai posibilitatea de a plati cu card sau ordin de plata? Ai grija ca trebuie sa iti dai CNP-ul si seria carnetului scolar.

Despre ajutat concret, deocamdata ne e clar ca vrem sa fim citiva care sa aiba grija de stand, astfel incit cumva prin rotatie sa putem participa si la prezentarile care ne intereseaza.

Un alt mijloc de a ajuta este daca stii unde am putea realiza tricouri imprimate (este un alt fir de discutie in sectiunea "cafenea" unde votam pentru design).

Alte lucruri concrete o sa mai apara pe parcurs cu siguranta.

Ah, un lucru pe care il poti face (a fost ridicata de curind problema pe IRC pe #fedora-ro): poti sa te gindesti, daca se intimpla sa fi la eLiberatica si sa ii vorbeste despre Fedora, ce i-ai spune ca motiv pentru a folosi Fedora? de ce o faci tu? de ce ar face-o el? Nu cred in "poezii" invatate de acasa, sint de parere ca fiecare ar trebui sa se bazeze pe argumentele lui sincere.
Memorat

tct
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #24 : Aprile 07, 2009, 10:37:54 am »

Ah, un lucru pe care il poti face (a fost ridicata de curind problema pe IRC pe #fedora-ro): poti sa te gindesti, daca se intimpla sa fi la eLiberatica si sa ii vorbeste despre Fedora, ce i-ai spune ca motiv pentru a folosi Fedora? de ce o faci tu? de ce ar face-o el? Nu cred in "poezii" invatate de acasa, sint de parere ca fiecare ar trebui sa se bazeze pe argumentele lui sincere.

Cred că întrebarea „de ce aș folosi Fedora?” va fi des pusă la eveniment, având în vedere că majoritatea studenților sunt orientați spre Debian și derivate :-D

Sunt sute de utilizatori de GNU/Linux în Politehnică și cred că cel puțin 50-60 folosesc GNU/Linux ca sistem de bază. După părerea mea, eLiberatica prezintă o oportunitate reală de a câștiga utilizatori și contribuitori români pentru proiectul Fedora.

Tibi
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #25 : Aprile 07, 2009, 10:53:22 am »

in fata unui utilizator de Debian eu as argumenta pentru Fedora care este "bleeding edge", oferind pe cit posibil cele mai noi tehnologii si dind directia dezoltarii in Linux, cu accentul pe ciclul de dezvoltare rapid si datele de release predictibile. sau ai vrut sa spui mai voalat "ubuntu"?
Memorat

tct
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #26 : Aprile 07, 2009, 01:43:14 pm »

in fata unui utilizator de Debian eu as argumenta pentru Fedora care este "bleeding edge", oferind pe cit posibil cele mai noi tehnologii si dind directia dezoltarii in Linux, cu accentul pe ciclul de dezvoltare rapid si datele de release predictibile.

UD (Utilizator Debian): Și este atunci Fedora ăsta „bleending edge”, ce include repede noile tehnologii, un sistem stabil?

sau ai vrut sa spui mai voalat "ubuntu"?

N-aș mai călca o dată pe bec, ca pe #fedora-ro :-P Mă voi referi la cele două tipuri de utilizator folosind inițiale: UD/UU

UU: Bun, atunci de ce aș trece eu, UU, pe Fedora?

UA (Utilizator Arch): Nimeni nu are sistem mai actualizat ca al meu, de ce aș trece eu pe Fedora?

Tibi

P.S. Încerc să exprim punctele de vedere ale celorlalți utilizatori, așa cum le-aș vedea eu :-)
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #27 : Aprile 07, 2009, 02:11:04 pm »

in primul rind trebuie sa subliniez ca utilizatorii finalu nu sint tinta principala a Fedora. Fedora se indeapta mai degraba spre contribuitori.

penrtu UD raspunsul sincer poate fi ca Fedora este pe cit de stabil poate fi un sistem "bleeding edge" si ca multi contribuitori la Fedora sint in acelasi timp dezvoltatori "upstream". principalele proiecte incluse in Fedora urmaresc in Rawhide dezvoltarea "upstream" pnetru a se asigura ca sint testate cit de bine se poate si cit mai stabile in versiunea finala. de exemplu acum in Rawhide sint incluse versiunile de dezvoltare de la Firefox, Thunderbird si OpenOffice, pentru  a fi testate cit mai mult inainte de release. iar dezvoltatorii vor avea grija ca problemele descoperite sa fie reparate la timp.

daca tu esti dezvoltator, atunci contribuind la Fedora vei avea sanse ca munca ta sa ajunga cit mai repede in miinile utilizatorilor, vei avea de aspteptat cit mai putin inainte de a culege roadele. si la urma urmei, daca toata lumea ar sta cu versiuni "stable" vechi de 3 ani, cine ar mai dezvolta si testa noile versiuni? cum am mai progresa? tie nu iti plac jucariile noi? ...eu unul vreau chiar mai rapid decit Fedora si zilele astea planuiesc sa migrez la Beta/Rawhide.

daca esti un utilizator de UU, cu drivere binare nvidia si cae toata ziua se uita la flash si asculta mp3, cautind un inlocuitor cit mai ieftin de Windows sau OS X, probabil ca Fedora nu este pentru tine. Daca te intereseaza jucariile, poti sa te uiti pentru ca s-ar putea sa vezi unele mai noi decit ale tale.

la UA oi fi tu pe muchia si mai ascutita a "bleedding edge", numai ca nu ai linga tine dezvoltatorii upstream care sa faca lucrurile sa functioneze.
Memorat

tct
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #28 : Aprile 08, 2009, 09:57:00 am »

in primul rind trebuie sa subliniez ca utilizatorii finalu nu sint tinta principala a Fedora. Fedora se indeapta mai degraba spre contribuitori.

Dar contribuitorii se câștigă tot din rândul utilizatorilor finali, nu?

penrtu UD raspunsul sincer poate fi ca Fedora este pe cit de stabil poate fi un sistem "bleeding edge" si ca multi contribuitori la Fedora sint in acelasi timp dezvoltatori "upstream". principalele proiecte incluse in Fedora urmaresc in Rawhide dezvoltarea "upstream" pnetru a se asigura ca sint testate cit de bine se poate si cit mai stabile in versiunea finala. de exemplu acum in Rawhide sint incluse versiunile de dezvoltare de la Firefox, Thunderbird si OpenOffice, pentru  a fi testate cit mai mult inainte de release. iar dezvoltatorii vor avea grija ca problemele descoperite sa fie reparate la timp.

Ca UD, m-ai convinge să încerc stabilitatea unui sistem des actualizat și testat în Rawhide, ca Fedora. Dar o să rămân dezamăgit dacă îmi crapă Tomboy sau Evolution :-P

UD: Și dacă o să-mi crape jucării și lucrez pe un Fedora la serviciu, nu o să se răstească șefu' la mine: „Ți-am zis să-ți pui dreaqu Vista și gata!”?

daca tu esti dezvoltator, atunci contribuind la Fedora vei avea sanse ca munca ta sa ajunga cit mai repede in miinile utilizatorilor, vei avea de aspteptat cit mai putin inainte de a culege roadele. si la urma urmei, daca toata lumea ar sta cu versiuni "stable" vechi de 3 ani, cine ar mai dezvolta si testa noile versiuni? cum am mai progresa? tie nu iti plac jucariile noi? ...eu unul vreau chiar mai rapid decit Fedora si zilele astea planuiesc sa migrez la Beta/Rawhide.

Just.

daca esti un utilizator de UU, cu drivere binare nvidia si cae toata ziua se uita la flash si asculta mp3, cautind un inlocuitor cit mai ieftin de Windows sau OS X, probabil ca Fedora nu este pentru tine. Daca te intereseaza jucariile, poti sa te uiti pentru ca s-ar putea sa vezi unele mai noi decit ale tale.

UU: Fedora nu conține drivere proprietare Nvidia?
UU: Tu nu te uiți la filmulețe în Adobe Flash și nu asculți mp3?
UU: Ce procent din colecția ta de muzică este în formate libere (.ogg vorbis, .flac)?
UU: Păi și Fedora nu e gratuit? UF vin cu experiența altor sisteme GNU/Linux, nu trec majoritatea de la Windows la Fedora?
UU: Sistemul de operare are un ciclu de 6 luni, timp în care este testat în alfa, beta, la fel ca Rawhide și de regulă fac actualizare la $VER+.06, mă bucur de cele mai noi jucării

la UA oi fi tu pe muchia si mai ascutita a "bleedding edge", numai ca nu ai linga tine dezvoltatorii upstream care sa faca lucrurile sa functioneze.

UA: Pe mine nu mă deranjează așa mult instabilitatea, îmi place să hăcuiesc :-)

Tibi
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #29 : Aprile 08, 2009, 10:06:35 am »

Dar contribuitorii se câștigă tot din rândul utilizatorilor finali, nu?

N-am zis ca strategia Fedora e perfecta :p Eu cred ca aici ar prinde bine o usoare schimbare de atitudine...
Memorat

Pagini: 1 [2] 3 Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.074 secunde cu 16 cereri.