|
xSam
|
 |
« : August 09, 2009, 09:18:47 pm » |
|
Buna!!
Am conectat 2 PC-uri pe post de web servere fiecare cu IP-ul lui de lan (192.168.7.101 si 102) dupa cum se vede la acelasi router. Problema este ca nu mai ai spatiu in router ca sa mai deschid porturi ptr amndoua. Este vreo posibilitate sa pot deschide acelasi port pentru amndoua IP-uri. Sau exista routere mei profesionale sau swich-uri.... Sa pun un PC cu 5 placi de retea pe post de router cu un swich?
Ce optiuni am?
Va multumesc
|
|
|
|
« Ultima modificare: August 09, 2009, 10:10:11 pm de către xSam »
|
Memorat
|
|
|
|
|
nicubunu
|
 |
« Răspunde #1 : August 10, 2009, 08:22:15 am » |
|
Cred ca cel mai bine ar fi sa incepi prin a descrie mai bien ce vrei sa faci: ai un NAT si in spatele lui 2 servere web, vrei sa le scoti pe ambele in exterior folosind port forwarding? daca DA, atunci nu poti forwarda portul 80 din router catre 2 adrese interne simultan, incearca sa modifici putin datele problemei (un proxy, hosturi virtuale pe aceeasi masina sau altceva)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Adrian Joian
|
 |
« Răspunde #2 : August 10, 2009, 08:29:47 am » |
|
Sau un load balancer cu 2 work-eri mai merge in cazul tau.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
xSam
|
 |
« Răspunde #3 : August 10, 2009, 11:05:02 am » |
|
Scuzati pentru neintelegere.
Am un modem care imi da IP publica conectat la un Router unde sunt conectate cele 2 PC-uri Si amndoua vreau sa le scot in exterior deschizandule porturile 80 110 5900 etc...
Problema este ca in router nu mai am suficiente campuri ptr a deschide toate porturile necesare pentru amndoua serverele
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Adrian Joian
|
 |
« Răspunde #4 : August 10, 2009, 11:11:20 am » |
|
Este evident ca porturile 80 sau 5900 ale router-ului NU pot fi deschise pentru cele 2 masini - SIMULTAN.
Astfel ai soltuia sa iti faci un cluster / sau masini virtuale / sau sa muti totul pe un server dedicat / sau sa folosesti porturi - externe separate.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
xSam
|
 |
« Răspunde #5 : August 10, 2009, 11:43:37 am » |
|
am inteles. Acum problema este cum se face un cluster? Din mare ce structura are un cluster? Sau daca aveti un tutorial (centos) bun
Multumesc
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
cr_alin
|
 |
« Răspunde #6 : August 10, 2009, 11:47:58 am » |
|
dupa mine, sa-ti faci un cluster pentru asta e solutia care necesita cel mai mare efort si cea mai mare investitie.
mai degraba te apuci de "sau sa folosesti porturi - externe separate."
Si daca routerul ala al tau nu mai are destule cimpuri pentru portforwarding .. parerea mea e ca vrei sa faci competitie de raliu folosind in trabant. Schimba router-ul ala cu unul mai decent care iti permite mai multe reguli de forwarding. sau pune un linux pe el.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
cr_alin
|
 |
« Răspunde #7 : August 10, 2009, 11:54:15 am » |
|
Scuzati pentru neintelegere.
Am un modem care imi da IP publica conectat la un Router unde sunt conectate cele 2 PC-uri Si amndoua vreau sa le scot in exterior deschizandule porturile 80 110 5900 etc...
Problema este ca in router nu mai am suficiente campuri ptr a deschide toate porturile necesare pentru amndoua serverele
pe cele doua servere ai acelasi continut pe care vrei sa-l servesti ? cele doua servere ale tale ar trebui sa se comporte reduntant ? sau ar trebui sa faca load balancing intre ele ?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
xSam
|
 |
« Răspunde #8 : August 10, 2009, 11:54:27 am » |
|
Ma gandesc ca am ales solutia ce-a mai complicata da cum era prima  am gasit ceva documentatie pe google o sa incerc sa vad ce iese. Nu is 2 "servere" unul ameu si altul al altei persoane doar ca vrea sal tin la mine acasa, el sa nu aiba nimic deaface cu al meu complicat cred ca nau bine ar iesi sa ii pun si informatia lui la mine pe "server". Routerul ii un Linksys BEFSR41 cum pot sa pun linux pe el?
|
|
|
|
« Ultima modificare: August 10, 2009, 11:57:39 am de către xSam »
|
Memorat
|
|
|
|
|
nicubunu
|
 |
« Răspunde #9 : August 10, 2009, 12:26:11 pm » |
|
mai cumpara-ti un IP si gata...
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
xSam
|
 |
« Răspunde #10 : August 10, 2009, 12:45:15 pm » |
|
asta inseamna alta linie de internet
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
nicubunu
|
 |
« Răspunde #11 : August 10, 2009, 12:49:16 pm » |
|
nu neaparat dar s-ar putea sa insemne un modem mai capabil
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Adrian Joian
|
 |
« Răspunde #12 : August 10, 2009, 12:49:54 pm » |
|
Nu inseamna neaparat alta linie de net. Vb cu providerul si ii zici sa modif contractul si ca vrei sa platesti alt ip.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
xSam
|
 |
« Răspunde #13 : August 10, 2009, 12:52:47 pm » |
|
deci ptr un cluster ai nevoie de 2 IP-uri publice
si in sutiatia de fata cu 2 PC-uri fiecare cu IP-ul lui de Lan ce solutie am?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Adrian Joian
|
 |
« Răspunde #14 : August 10, 2009, 12:54:10 pm » |
|
Pt cluster NU iti trebuie ip-uri publice !
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|