Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Septembrie 06, 2010, 01:16:53 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3825 Mesaje în 468 Subiecte de către 503 Utilizatori
Ultimul cont creat: Cleanercare2
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Suport Fedora
| |-+  Retelistica
| | |-+  Retea de Server
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: 1 [2] 3 Imprimă
Autor Subiect: Retea de Server  (Citit de 4276 ori)
xSam
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #15 : August 10, 2009, 12:54:59 pm »

atunci 2 IP-uri am 192.168.7.101 si 192.168.7.102
Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #16 : August 10, 2009, 01:00:34 pm »

Pai pune un heartbeat care sa iti ridice un haproxy cu ip comun si cele 2 servere apace ca work-eri in haproxy.

-- Heave fun Smiley
Memorat
cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #17 : August 10, 2009, 01:09:50 pm »

mai cumpara-ti un IP si gata...

Corect .. mai repede rezolvi problema cu un IP in plus care e bagat pe aceeasi linie de internet.

Daca nu e o solutie pentru tine, atunci trebuie sa va hotariti ce servicii pe ce porturi puneti in asa fel incit sa nu ti se suprapuna acelasi port pe router care sa fie forwardat inspre 2 servere deodata.

Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #18 : August 10, 2009, 01:23:12 pm »

Eu zic sa te gindesti inca o data ce vrei sa faci, sa iti definesti problema si poate sa ne-o spui si noua, vad ca vrei acces pe 110, ca si cum ambele ar fi servere de mail si pe 5900, ca si cum ambele ar fi windowsuri cu vnc, in plus fata de fiecare fiind server web.
Memorat

Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #19 : August 10, 2009, 01:25:18 pm »

Inca odata iti spun si eu cel mai simplu si fara batai de cap scati cu inca un ip de la provider.
Memorat
xSam
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #20 : August 10, 2009, 01:42:33 pm »

Deci am 2 PC-uri ce fac de servere fiecare indepiendent adica fiecare are serverul lui de mail de httpd de vnc de sql de ssh ............ etc (deci independiente)
Si vreau sa le pun pe aceasi linie de internet cu o singura ip fixa 81.176.7.148 care este inrutat de un roauter linksys si fiecare PC are un ip de lan                             PC1 ---> 192.168.7.101
PC2 ---> 192.168.7.102

Intrebarea era Cum fac sa deschid aceleasi porturi ptr PC1 si PC2 findca fiecare ii independient?

An inteles ca nu se poate deschide in acelasi timp un port ptr 2 IP-uri

Solutia ramane sa le unesc
Cum se poate face cluster......sau este ceva mai simplu?
Memorat
cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #21 : August 10, 2009, 01:49:08 pm »

serios vorbind ... tu chiar vrei sa faci imposibilul ? sau cum ?

cum dreaq vrei tu sa sortezi care request trebuie sa mearga la care server din spatele NAT-ului avind in vedere ca pe router iti vin pe acelasi IP si pe acelasi port ?

Nu de alta, dar daca reusesti sa o faci inseamna ca ai revolutionat destul de mult TCP/IP-ul.

ca sa-ti iasa, cred ca clientii ar trebui sa puna in headerele TCP/IP ceva mark-er care sa identifica ca pachetele care se trimit la IP-ul public pe portul x trebuie sa fie redirectate inspre serverul 1 din spatele NAT-ului. Si routerul tau trebuie sa fie asa de destept incit sa se uite dupa mark-erul ala si sa redirectioneze corect pachetele.

Dar asta inseamna implementare specializata si nu mai corespunde cu ce hardware/software ai tu acolo.

« Ultima modificare: August 10, 2009, 01:52:56 pm de către cr_alin » Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #22 : August 10, 2009, 01:51:53 pm »

daca vrei sa le unesti nu ai nevoie de clustere... poti avea serverele de web ca VirtualHost in acelasi Apache, poti avea si domenii virtuuale la serverul de mail, iar ssh e unul singur pentru ca e aceeasi masina, poti face diferentierea intre utilizatori.

cluster NU se foloseste pentru servere independente.
Memorat

xSam
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #23 : August 10, 2009, 01:55:31 pm »

deci ptr cluster trebe ca un pc sa fie server de date altul de httpd altul de server ssh etc.......
Memorat
cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #24 : August 10, 2009, 01:59:06 pm »

deci ptr cluster trebe ca un pc sa fie server de date altul de httpd altul de server ssh etc.......

Un cluster in general iti serveste acelasi continut de pe unul sau mai multe noduri si este vazut de clienti ca un singur system care nu are downtime sau care e foarte rapid sau care accepta foarte multe conexiuni. ceea ce nu e cazul la tine fiindca zici ca ai doua servere independente unul de altul si pe care nu vrei sa le amesteci.

Uita de cluster fiindca asa cum ai definit tu situatia nu e aplicabila treaba cu clusterul.

Mai bina suna la provider si intreaba-i ce iti trebuie ca sa ai doua IP-uri publice pe aceeasi linie. Cel mai probabil va trebui sa platesti ceva in plus la abonamentul de internet pe care il ai si va trebui sa-ti instalezi un alt modem/router in functie de solutia care se va implementa efectiv.

« Ultima modificare: August 10, 2009, 02:00:46 pm de către cr_alin » Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #25 : August 10, 2009, 02:01:03 pm »

Dap pe mine m-a luat valul cand am zis cluster - tu ai nevoie de chestii independente - asa ca muta totul pe o masina Smiley
Memorat
xSam
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #26 : August 10, 2009, 02:03:57 pm »

ok incep sa intelec mai bine situatia Smiley
bun o sa incerc sa cer alt ip daca nu cred ca o sa le amestec unu o sa fie ptr baze de date si celat ptr httpd
Memorat
cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #27 : August 10, 2009, 02:05:06 pm »

Dap pe mine m-a luat valul cand am zis cluster - tu ai nevoie de chestii independente - asa ca muta totul pe o masina Smiley

A mai zis si ca prietenul nu vrea sa tina datele/configuratiile pe acelasi server cu al lui... deci cam cade si treaba cu VirtualHost.

Fiindca ii trebuie 2 masini independente care sa furnizeze aceleasi servicii vizibile din internet ii trebuie 2 IP-uri publice (routabile in internet) => ISP trebuie sa-i mai aloce un IP pe aceeasi sirma pe care o are acuma si apoi din router face DMZ la cele doua masini.

Memorat
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #28 : August 10, 2009, 08:36:22 pm »

Poti sa iti iei un router mai capabil si il folosesti pentru a conecta cele doua servere, te joci si tu putin in NAT. Routerul ala il treci prin celalat ( routerul cu netu) ii acorzi in tabela de nat conexiune spre toate porturile si gata Cheesy

[Server] | [Server] ---> Router (capabil) -----> Router(net) ------>net

Iar pe routerul(net) poti sa mai vii cu inca 4 ramuri...
Memorat
cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #29 : August 10, 2009, 11:46:44 pm »

Andrei, trimite-mi te rog si mie pe mail configuratia hardware si software la solutia propusa de tine.

Sint foarte curios cum sortezi tu ce pachete sa mearga la care dintre serverele de dupa NAT fara a modifica ceva in protocolul standard TCP/IP.

Adica daca eu de la masina mea fac o data un request pe IP-ul public al routerului(net) port 110 cum sortezi tu ca respectivul request sa mearga la server 1 si nu la server2 care ambele sint in spate la un NAT gestionat de router(net) ? Si daca altcineva face un request pe acelasi ip port 110 dar cu intentia sa ajunga la server2 in acelasi timp in care merge si requestul meu .. cum le sortezi care unde sa mearga ?

Memorat
Pagini: 1 [2] 3 Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.06 secunde cu 20 cereri.