Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?
Iulie 31, 2010, 07:22:21 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3756 Mesaje în 456 Subiecte de către 448 Utilizatori
Ultimul cont creat: richardmagee4421
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Offtopic
| |-+  Cafenea
| | |-+  Ce gamer ar folosi fedora?
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Ce gamer ar folosi fedora?  (Citit de 687 ori)
Crushoverdrive
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : Octombrie 20, 2009, 09:16:43 pm »

Buna tuturor!Incep cu intrebarea asta, fiindca multi m-au intrebat ce pot juca  pe un sistem linux.Eu sincer am jucat Open Arena si mi-a placut, dar cand vrei mai mult cum ar fi NFS Most Wanted , Carbon sau Shift, ce facem ,fiindca wine nu prea ajuta.Asa ca pun aceasta intrebare: "Ce gamer ar folosi fedora?" Undecided

http://danyblogsibiu.blogspot.com/
« Ultima modificare: Octombrie 21, 2009, 09:26:15 am de către Crushoverdrive » Memorat
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Octombrie 20, 2009, 11:10:23 pm »

Un gamer nu ar folosi un PC sau Laptop, s-ar orienta spre un PlayStation, Wee, XBox etc.
Orice distributie Linux ( incluzand si Fedora ) ofera suport pentru prelucrari grafice complexe de genul NFS Most Wanted , Carbon sau Shift, dar problema nu vine de la Linux, ci de la producatorii jocurilor respective, care nu se gandesc si la alte OS'uri (Sisteme de operare).

Pentru rularea diferitelor aplicatii din mediul MS au fost puse la dispozitie modalitati ca: Wine, VMware, VirtualBox. Dar pentru jocuri, aplicatii care solicita resurse "zdravene" hardware, mediile oferite nu sunt potrivite.

Exista o lista de jocuri portate pe Linux: Doom 2, CS ... ( aici las pasionatii sa le enumere si sa aprecieze)
Memorat
cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Octombrie 21, 2009, 08:00:10 am »

dar cand vrei mai mult cum ar fi NFS Most Wanted , Carbon sau Shift, ce facem ,fiindca wine nu prea ajuta.

Pui mina pe telefon si suni la producatorul jocului si ii ceri sa-ti furnizeze si versiunea compilata pentru Fedora, sau cumperi versiunea pentru Fedora a jocului respectiv.
S-a mai discutat si ras-discutat, daca o aplicatie nu e scrisa nativ pentru linux poti doar sa folosesti artificii ca sa o faci sa mearga, ceea ce se poate solda cu succes sau nu. Nu e un defect al sistemului de operare ca nu poate sa ruleze toate magariile scrise pentru un alt OS.
La fel se pune problema si pentru windows, ai vazut tu windows care sa ruleze o aplicatie scrisa/compilata pentru Linux ?

Asa ca pun aceasta intrebare: "Ce gamer ar folosi fedora?" Undecided

Gamerul care stie sa aleaga jocurile care merg pe Fedora (a.k.a jocurile care au fost compilate sa mearga pe Fedora)

@Andrei Tosea,

cind zici de "Wee" presupun ca vrei sa te referi la consola de jocuri Nintendo Wii, nu ?
« Ultima modificare: Octombrie 21, 2009, 08:02:16 am de către cr_alin » Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Octombrie 21, 2009, 08:06:46 am »

@Crushoverdrive: Fedora nu este o distributie Linux conceputa pentru cei care vor sa foloseasca jocuri de Windows. Pentru seria NFS si jocuri asemanatoare probabil ca e o idee buna sa stai in continuare pe Windows.

@Andrei.Tosea: un gamer ar folosi PC si nu consola daca prefera jocurile care ruleaza pe PC, de exemplu jocurile in seria Baldur's Gate sau Heroes of Might and Magic nu numai ca nu au versiune de consola, dar ar fi imposibil de jucat fara mouse si eventual tastatura.
Memorat

Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : Octombrie 21, 2009, 10:47:35 pm »

@cr-alin , M-am referit la Nintendo Wii, am avut un lapsus la denumire si producator.  Huh
Memorat
Pagini: [1] Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.035 secunde cu 15 cereri.