Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Septembrie 06, 2010, 01:42:06 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3825 Mesaje în 468 Subiecte de către 503 Utilizatori
Ultimul cont creat: Cleanercare2
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Suport Fedora
| |-+  Servere
| | |-+  Folositi Fedora ca server?
« mesajul precedent următorul mesaj »
Sondaj
Întrebare: Folositi Fedora ca server *in productie* sau numai ca desktop?
DA, am incredere si pun Fedora si pe servere de productie - 14 (63.6%)
NU, prefer ca pe servere sa am sisteme de operare mai "enterprise" - 8 (36.4%)
Numărul votanţilor: 22

Pagini: [1] 2 Imprimă
Autor Subiect: Folositi Fedora ca server?  (Citit de 4819 ori)
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : Noiembrie 08, 2007, 09:25:38 am »

Atentie: intrebarea se refera la servere aflate in productie, nu la cele personale, de test sau pentru dezvoltare.
Votati si argumentati eventual votul.
Memorat

nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Noiembrie 08, 2007, 09:31:12 am »

Eu personal folosesc CentOS pe serverele de productie, prefer acolo un sistem de operare cu durata de viata mai lunga si politica de update mai stricta. Si nu vad nici o problema cu asta, atit RHEL cit si CentOS fac parte din universul Fedora, au Fedora ca upstream, developeri in comun, acelasi look & feel.
Memorat

Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Noiembrie 08, 2007, 09:48:23 am »

Am marcat da am incredere in Fedora pe servere din producitie am rulat pentru mult mult timp fedora core 4 pe 3 routere 1 masina pentru bgp si limitari, si inca un server fedora core 4 pentru dns, ftp si web nu am avut nimic de reprosat. Update-urile de securitate erau facute strict si cam atat cred ca mai functioneaza foarte bine si acum, daca noul admin de la vechiul job nu le-a schimbat. Iar pentru servere de mail imi place ca pot sa gasesc pachete destul de noi pentru solutii antispam sau antivirus.
« Ultima modificare: Noiembrie 08, 2007, 10:50:54 am de către Adrian Joian » Memorat
alexandruz
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Noiembrie 08, 2007, 01:47:40 pm »

în proporţie de 75% folosesc centos, d'asta nu am votat fedora
Memorat
gusterul
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Noiembrie 13, 2007, 09:59:01 pm »

sunt incepator
Ma intereseaza cum se confugureaza un servar fedora DHCP
Serverul vreau sa aloce dinamic ip pentru calculatoarele din reteaua interna si sa le foward-eze prin a doua placa de retea eth1 pe care trebuie sa setez ip-ul, gw si 2 dns.
ma poate ajuta cineva?
Memorat
wolfy
Full Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Noiembrie 13, 2007, 10:49:46 pm »

sunt incepator
Ma intereseaza cum se confugureaza un servar fedora DHCP
Serverul vreau sa aloce dinamic ip pentru calculatoarele din reteaua interna si sa le foward-eze prin a doua placa de retea eth1 pe care trebuie sa setez ip-ul, gw si 2 dns.
ma poate ajuta cineva?
yum install dhcp && editezi /etc/dhcpd.conf  && service dhcp start  && chkconfig dhcp 35 on

undeva pe parcurs citesti si documentatia asociata, iar daca vrei sa asculte numai pe o anume interfata, va trebui sa editezi si /etc/sysconfig/dhcp
Memorat
wolfy
Full Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #6 : Decembrie 19, 2007, 12:15:46 am »

Eu am fedora pe 3 servere (un FC1, un FC3 si un FC6) si centos pe celelalte citeva zeci... inclusiv pe routerul de acasa (http://wdl.lug.ro/YourHosts/irc2-buc.lug.ro/2007/)
Nu e vorba de lipsa de incredere ci de faptul ca dinamica mi se pare prea rapida. Lipsa de suport dupa 13 luni e neplacuta pentru un server. Dupa cum se poate vedea mai sus, am servere care nu mai au mult pina ajung la virsta cind vor merge la scoala Smiley
Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Decembrie 19, 2007, 10:24:15 am »

Exista posibilitatea sa pui un repo Centos pentru un server Fedora ma gandesc si atunci ai ceva suport mai prelungit
Memorat
wolfy
Full Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #8 : Decembrie 19, 2007, 01:19:01 pm »

Exista posibilitatea sa pui un repo Centos pentru un server Fedora ma gandesc si atunci ai ceva suport mai prelungit

Nu prea. Sint anumite variante de tranzitie care "merg" (gen FC3--> C4 sau FC6-->C5) in anumite conditii mai mult sau mai putin determinate , dar chiar daca Fedora si centos/rhel au aceleasi filozofii (si uneori aceiasi oameni) in spate, diferentele exista si sint solidute. Acum depinde si despre ce fel de "server" vorbim si de abilitatile (si timpul!) cui face administrarea. Cind ai un ruteras care nu face decit sa plimbe pachete intre 2 interfete si la o adica il inlocuiesti in 30 de min, poti pune orice... cind ai servere deservind zeci/sute/mii de clienti cu aplicatii mai mult sau mai putin specializate, nu iti mai permiti sa te joci la fel.

parerea mea (TM)
Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Decembrie 20, 2007, 08:36:57 pm »

Perfecta dreptate in general prefer Fedora pt mail servere si routare  Smiley in rest centos
Memorat
py
Jr. Member
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Decembrie 29, 2007, 03:26:13 pm »

Folosesc Fedora doar pentru desktop. Ca server, folosesc CentOS, RHEL.
Memorat
psxman
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Ianuarie 09, 2008, 08:48:37 am »

Eu folosesc pe un server Fedora Core 5 pentru firewall, web server, email.. etc..

Si mai folosesc Desktop F8 unde navighez pe Internet.

Shocked
Memorat
scristian
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Martie 05, 2008, 03:03:28 pm »

Serverele administrate de mine ruleaza de la Fedora Core 3 pana la Fedora Core 7. Ah, si un Redhat9 Cheesy
Memorat
screab
Sr. Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #13 : Aprile 01, 2008, 04:53:57 pm »

Momentan folosesc un F8 pentru un server de web dar o sa ma extind si spre mail, si ce-mi mai trece mie prin cap.
Din cate am inteles Fedora este urmasul free a  lui red-hat si de aceea am totala incredere in el, desi am observat ca foarte multi prefera Ubuntu.
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #14 : Aprile 01, 2008, 06:10:22 pm »

Fedora este continuatorul lui Red Hat Linux (a nu se confunda cu Red Hat Enterprise Linux, pentru care Fedora functioneaza ca upstream).

Cei care prefera Ubuntu o fac de obicei pe desktop, aici e un sondaj despre servere... cred ca o sa fac si unul despre "folositi Fedora ca desktop" just for the fun :p
Memorat

Pagini: [1] 2 Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.081 secunde cu 18 cereri.