Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Septembrie 06, 2010, 01:18:48 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3825 Mesaje în 468 Subiecte de către 503 Utilizatori
Ultimul cont creat: Cleanercare2
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Offtopic
| |-+  Cafenea
| | |-+  Comunitatea Fedora Romania
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Comunitatea Fedora Romania  (Citit de 1068 ori)
George Enea
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Fedora 12 Constantine

Vezi Profilul WWW
« : Ianuarie 18, 2010, 11:14:36 pm »

De ce comunitatea, si acest forum pentru Fedora sunt asa de mici?

Toti romanii care folosesc Linux aleg Ubuntu, sau care este explicatia?
Memorat

Viata este o scoala a cresterii armoniei sufletului nostru cu Intregul.
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Ianuarie 19, 2010, 09:06:39 am »

E mica comunitatea? Sigur, sint mult mai putine mesaje decit pe forumul comuntiatii locale Ubuntu, dar sper ca si nivelul de zgomot e mai redus :p

Fedora si Ubuntu sint distributii cu tinte diferite si cred ca asta se reflecta si in marimea si calitatea comunitatilor. Ubuntu isi propune sa fie un Linux pentru toata lumea, intreptindu-se in foarte mare masura catre utilizatorii neexperimentati care au nevoie de forumuri si pusti care au foarte mult timp liber iar Fedora tinteste in primul rind oamenii care sint dispusi si inclinati sa devina la rindul lor contribuitori, de obicei oameni cu un nivel tehnic mai ridicat si care au si alte preocupari decit forumurile.
Memorat

cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Ianuarie 19, 2010, 01:51:38 pm »

Nu, nu toti romanii care folosesc linux aleg ubuntu.

Majoritatea celor care aleg ubuntu aleg sa si bata din gura mai mult si mai pe linga subiect. In loc sa gindeasca cum se rezolva o problema (sau macar sa caute cum ar putea rezolva singur problema) mai repede intreaba: "Cine poate sa-mi rezolve problema ?"

Prin urmare, numarul de mesaje pe forumurile Ubuntu sint mai mari decit pe alte forumuri.
Wink

Memorat
George Enea
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Fedora 12 Constantine

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Ianuarie 19, 2010, 02:21:06 pm »

Acum cred ca am inteles mai bine cum merg treburile, si va multumesc foarte mult pentru aceste informatii, prind bine!
Cat despre zgomot, da, este mult mai putin. Sa zicem ca acest forum reflecta calmul si stabilitatea, ca si Fedora.
Multumesc nicubunu & cr_alin !
Memorat

Viata este o scoala a cresterii armoniei sufletului nostru cu Intregul.
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : Ianuarie 19, 2010, 02:21:50 pm »

Dar trebuie sa recunoastem si ca exista mai multi utilizatori Ubuntu decit Fedora (numarati empiric, nu exista valori oficiale de la nimeni si nici nu se pot produce)
Memorat

Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Ianuarie 19, 2010, 08:14:32 pm »

Fedora este inclinata mai mult spre calitate, eleganta si responsabilitate pentru distributiile lansate.
In spatele lipsei de zgomot sta un suport solid, la obiect si fara abateri.
Memorat
mapleoin
Hero Member
Conectat Conectat

fedora engineering

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #6 : Ianuarie 20, 2010, 11:36:47 am »

Mie nu mi se pare nimic de calitate sau elegant la Fedora, mai ales în comparație cu alte distribuții.

De la prima pagină a comunității: http://fedoraproject.org/ care arată incomplet de vreo câțiva ani, la tema ferestrelor care e din nou cea implicită gnome, până la feature-urile noi și ne-testate care apar din când în când. Când a apărut F12, puteai să instalezi orice program fără să fii root sau să ai drepturi de administrator. Abrt e foarte foarte stricat mai ales când ești developer. Și lista poate continua...
Memorat

This is the INTERNET!

revolution blahg!
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #7 : Ianuarie 20, 2010, 11:57:57 am »

mapleoin, daca nu iti place pagina de web, pot sa iti spun ca exista de multa vreme machete pe care inca nu le-a implementat nimeni, te bagi? Reintroducerea temei de ferestre e "opera" a doi indivizi de la RHDT, care in razboiul lor cu Design Team s-au pus pe eliminat tot ce este produs in interiorul comunitatii Fedora si tot de la ei vin o multime de idiotenii implicite in GNOME. Sint 100% de acord cu tine in privinta gaurii de securitate pin PackageKit, bine ca au scos-o dupa ce a iesit scandal iar pe ABRT l-am dezactivat dupa citeva zile (desi prima impresie a fost pozitiva: bug detectat, raspuns in 30 minute, patch in 2 zile).
Memorat

cr_alin
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Ianuarie 20, 2010, 12:06:59 pm »

@mapleoin,

Personal prefer un desktop care nu are prea multe bleculetze si efecte decit unul care iti consuma cicluri de CPU doar ca sa-ti faca un efect "eye-candy"

Feature-uri noi si netestate ? ... hmmmm .. parca Nicu zicea in ceva prezentare "Pentru ca cineva trebuie sa faca si asta."  altfel nu faci progres.
Gindeste-te ca tu esti developer si ai o aplicatie noua care ai testat-o cit de bine ai putut si nu i-ai gasit nici un bug. Daca nu o include nici o distributie doar fiindca nu are inca "wide spread testing" nu o sa o vezi niciodata in afara calculatorului tau.
Cineva trebuie sa faca si promovare de inovatie insa cum restul distributiilor nu se inghesuie ....

Probleme se strecoara in toate distributiile care au ciclu scurt de release, nu doar in Fedora. Insa, spre deosebire de Ubuntu unde userii experimentati asteapta citeva luni dupa lansarea unui release nou doar ca sa se mai curete din bug-urile strecurate in respectivul release, userii experimentati de Fedora chiar instaleaza si il folosesc ultimul release.

Wink

Memorat
mapleoin
Hero Member
Conectat Conectat

fedora engineering

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #9 : Ianuarie 20, 2010, 12:41:55 pm »

Eram sigur că cineva o să ia apărarea Fedora. Eu n-am spus că Fedora nu e cea mai tare distribuție din lume. Am spus că nu îmi dă impresia nici de calitate nici de eleganță. Și da, feature-urile noi și netestate sunt printre cele 4 fundații ale Fedora.
Memorat

This is the INTERNET!

revolution blahg!
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #10 : Ianuarie 21, 2010, 12:07:58 am »

Idee de calitate si eleganță este cu 2 fețe: una din perspectiva GUI și alta din perspectiva sistemului de operare ( modul de realizare, programare, designul acestuia.. )   Smiley
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #11 : Ianuarie 22, 2010, 08:38:58 am »

Pai la Fedora exista mantra "upstream first", in esenta este acelasi sistem de operare ca si la celelalte distributii Linux.
Memorat

Anahi
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Februarie 11, 2010, 05:34:48 pm »

Da...asta stiam si eu..
Memorat

Pagini: [1] Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.041 secunde cu 16 cereri.