Fedora Forum
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
să te autentifici
sau
să îţi creezi un cont
.
Septembrie 10, 2010, 10:49:46 pm
o ora
o zi
o săptamană
o lună
Timp nelimitat
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:
Căutare detaliată
3828
Mesaje în
469
Subiecte de către
503
Utilizatori
Ultimul cont creat:
Cleanercare2
Fedora Forum
Suport Fedora
Suport General
Fedora 9 The perfect desktop
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Pagini:
1
2
[
3
]
4
Autor
Subiect: Fedora 9 The perfect desktop (Citit de 4957 ori)
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
Răspuns: Fedora 9 The perfect desktop
«
Răspunde #30 :
August 07, 2008, 11:40:31 am »
vroiam sa scap de tot ceea ce a insemnat propaganda windows..
..adica dece trebuie simi iau un pc mai bun pt vista, cand cu un amarat de transformation pack faci un 98 sa para superextracalifragilistic pe un p3 ,sau cand o sa apara windows 7 sunt convins ca o sa-mi ceara ca minimum requirements un dual core (exagerez ca sa subliniez ideea)
Memorat
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #31 :
August 07, 2008, 11:44:46 am »
idee fabulistica:
daca ar fi o varianta de dos care sa suporte multitasking si multi platform software (dar software selfsustained fara sa fie nevoie de tone de librariile lu' peste)as fi in al 12000019-lea cer...,stiu ca asta ar necesita hdd de 2-300 gb..dar ganditi-va la idee..
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #32 :
August 07, 2008, 12:19:45 pm »
Citat din mesajul lui: cri_dos_forever din August 07, 2008, 11:40:31 am
..adica dece trebuie simi iau un pc mai bun pt vista, cand cu un amarat de transformation pack faci un 98 sa para superextracalifragilistic pe un p3
Pentru ca la unsistem de operare (sau mai bine zis la o interfata grafica) nu este cel mai important cum arata ci cum functioneaza. Poti pune ce skinuri vrei tu pe Win98, asta nu o sa il faca sa poata accesa dispozitive hardware noi, nu va avea alpha bending in interfata, nu va functiona corect multiuser si asa mai departe. Are niste limitari de proiectare care nu pot fi depasite. Iar
unele
dintre avansurile tehnologice vin si cu costul unor resurse hardware suplimentare (poate nu de nivelul cerintelor Vista, dar tot va trebui ceva mai mult).
Nu prea inteleg eu cum ar functiona software-ul ala self-sustained: Photoshop ar avea inclus in el si o interfata grafica (gen xorg), drivere pentru placa video, pentru scanner, camera foto si imprimanta? Sa faca el
totul
, fara nici un ajutor de la sistemul de operare? Atunci Photoshop ar fi un sistem de operare el insusi iar sistemul de operare care il lanseaza ar fi doar un boot loader. Sau un hypervizor, pentru ca daca ai vrea sa rulezi in paralel Photoshop si un program de mail, ai avea doua sisteme de operare diferite, fiecare in masina lui virtuala (si ne intoarcem la cerinte hardware exagerate pentru a rula decent atitea masini virtuale in paralel).
Memorat
nicu -
http://nicubunu.blogspot.com/
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #33 :
August 07, 2008, 12:37:38 pm »
pai aici era ideea pusa,,..de aceea am zis ca pt asa ceva ar fi nevoie de 300 gb ,cred ca 1 gb ram ar fi suficient {n-am zis ca ar fi ieftina rularea unui asemenenea complex sistem de operare }...pentru ca adu-ti aminte la softuri de dos ,nu apelau la nici o librarie externa, dar in sistem ul respectiv ar trebui sa fie doar driverele hardware si diversele emulatoare.. ...dar revenind la cerinte pentru 98....drivere gasesti pe toate gardurile, iar [..ai zis alpha bending (poate Alpha blending) ]..da aici ai dreptate..
info:
Alpha compositing
http://en.wikipedia.org/wiki/Alpha_blending
respect
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #34 :
August 07, 2008, 01:28:49 pm »
Corect, mi-a scapat un "l"... un bune exemplu este cursorul de mouse care are o umbra, sau acelasi cursor care are marginile frumos desenate, cu antialiasing.
Pentru destul de multe dispozitive noi NU mai gasesti drivere pentru ceva mai vechi de Win XP.
Imi amintesc bine softurile de dos, despre care pot spune ca aveau o functionalitate, hai sa ii zicem, limitata.
Si gata cu hranit trolli, ca se ingrasa prea tare.
Memorat
nicu -
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #35 :
August 07, 2008, 06:04:24 pm »
deci sa revin cu "dear fedora 9 sulphur" imi ies dr@ci cand vad ca nu gasesc o solutie..
...am luat de pe site-ul
http://rpm.livna.org/
pachetele cu plug-in-uri mp3 si ...fedora lu' tata nu a vrut sa mi-le instaleze...pt ca zice ea ca nu are librariile necesare...dar eu,.. am instalat fedora de pe dvd-ul din site-ul cu pricina care ziceau ei ca le are pe toate ...
p.s. scuzati ca am scris cam aiurea dar am tras o bere ..si..efectul!!
Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #36 :
August 07, 2008, 06:08:17 pm »
deci tu nu stii sa mergi si vrei sa te dai cu masina de formula 1.
Pai citeste
Cod:
man yum
si apoi incepi sa instalezi ce vrei tu.
Sau poate incepi cu o cautare "multimedia" pe site la fedoraproject.ro si gasesti acolo niste raspunsuri.
Memorat
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #37 :
August 07, 2008, 09:46:16 pm »
mersi..!
Memorat
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #38 :
August 07, 2008, 10:01:52 pm »
pai bai baieti bai
ceea ce voi nu stiti e ca eu am fedora pe un notebook fara conexiune la internet...
si apropos ..."adrian joian" ...chiar daca am permis car. B. de 6 ani, si o dacie (STIU LA CE TE-AI referit) ,totusi ma consider un incepator ...
..... vreau sa invat linux ..sa-mi dau si eu seama "cum se mananca,si cu ce", si te rog citeste-mi postarile mele anterioare...am intrat pe acest forum nu de misto sau de nebun....ci pentru ca vreau sa invat diverse elemente despre linux de la voi ..cei care aveti mai multe cunostinte in domeniu ....
respect nicubunu (deocamdata atat)..
Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #39 :
August 07, 2008, 10:21:05 pm »
pai incepi cu man yum invatatul si vezi ce faci cu el
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #40 :
August 08, 2008, 07:38:36 am »
Adevarul e ca e destul de dificil sa rezolvi dependintele manual, fara o conexiune de internet unde yum (sau packagekit) sa se ocupe singur de tot ce trebuie. Eu unul nu m-as baga la asemena aventura... mai repede as downloada *toate* rpm-urile de la livna si as pune sa faca rezolvarea dependintelor din repository local.
Si chiar ma indoiesc ca la alta distributie e mai usor sa instalezi pachetele multimedia fara conexiune la net.
Memorat
nicu -
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #41 :
August 08, 2008, 08:23:57 am »
mersi baieti...mult...
am sa ma documentez...
Memorat
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #42 :
August 08, 2008, 09:18:12 am »
dar ...ca sunt usor in ceata - intrebare :
pe orice distributie linux (chiar si variante pt usb ) se pot instala pachiete software diverse chiar daca nu au fost concepute special?
?
sau rpm-urile doar pt distrubutii redhat; ori..etc..;?
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #43 :
August 08, 2008, 10:04:21 am »
Daca vrei sa instalezi folosind pachete atunci trebuie sa ai pachete special facute pentru distributia ta si chiar pentru versiunea respectiva a distributiei (vei putea instala cel mult pachete pentru CentOS 5.2 in RHEL 5.2 sau pachete pentru Fedora-nu stiu care in CentOS/RHEL).
S-ar putea sa mai gasesti prin unele locuri rpm-uri "statice" care functioneaza pe mai multe distributii/versiuni sau pachete care se instaleaza.
De asemnea cross-distro cu autopackage, dar si aici autopackage isi face o rezolvare a dependintelor (cu download aditional daca e nevoie) si cu dezavantajul ca vei avea doua sisteme de management al pachetelor.
In fine, se mai pot instala intr-o distributie pachete facute pentru alta, de exemplu in Debian exista "alien" pentru treaba asta, dar nu stiu ce se intimpla cu dependintele.
Bieninteles, poti instala pe orice distributie compilind sursele: make, make install etc.
Memorat
nicu -
cri_dos_forever
Jr. Member
Deconectat
«
Răspunde #44 :
August 08, 2008, 12:39:09 pm »
aha
mersi