Fedora Forum
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
să te autentifici
sau
să îţi creezi un cont
.
Septembrie 06, 2010, 02:31:37 pm
o ora
o zi
o săptamană
o lună
Timp nelimitat
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:
Căutare detaliată
3825
Mesaje în
468
Subiecte de către
503
Utilizatori
Ultimul cont creat:
Cleanercare2
Fedora Forum
Suport Fedora
Suport General
Instalare .bin
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Pagini:
[
1
]
Autor
Subiect: Instalare .bin (Citit de 2015 ori)
screab
Sr. Member
Deconectat
Instalare .bin
«
:
Mai 29, 2008, 05:11:56 pm »
Am un joc care l-am luat de pe net si fisierul se termina in .bin si nu reusesc sa-l instalez.Stie cineva cum sa procedez?
Memorat
Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat
Răspuns: Instalare .bin
«
Răspunde #1 :
Mai 29, 2008, 09:07:31 pm »
Cred ca e foarte simplu daca este un explodabil
.bin
Il faci executabil cu
chmod a+x nume_fisier.bin
si apoi il lansezi cu ./nume_fisier asta daca pe site de unde l-ai luat nu sunt alte instructiuni in materie.
Memorat
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #2 :
Iunie 02, 2008, 04:11:53 pm »
Sau in Konqueror, "Propietati" la fiser, "Permissions" -> "Advanced Permissions" , si aici bifezi la "Exec".
Iar din consola: cd locatie_fiser
./nume_fisier.bin
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #3 :
Iunie 03, 2008, 08:42:48 am »
Ha, ha, ha, Andrei, nu ma pot abtine: sau in Nautilus "Properties", "Permissions" si bifare la "Execute".
Memorat
nicu -
http://nicubunu.blogspot.com/
Andrei.Tosea
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #4 :
Iunie 03, 2008, 09:08:03 am »
Pai nu e mai simplu in GUI, de ce sa chinui omul cu consola.
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #5 :
Iunie 03, 2008, 09:37:51 am »
Pentru ca se poate trezi intr-o buna zi in fata unui ssh - "repara remote configuratia aia".
Si mai stii, acolo la distanta poate nu are tot un Linux sa poata folosi proprietatile din Nautilus (merge sa faci operatia si peste ssh) ci poate fi in fata unui Windows cu un Putty.
In concluzie, e normal sa o faca cum ii este mai comod (din GUI, din mc) dar trebuie sa site ca exista si un chmod (fara suparare, dar un raspuns de genul "man chmod" nu ar fi fost complet deplasat).
Si sa fac eu putin pe man-ul (ca am citeva munite de pierdut): screab, in Linux (Unix) executarea fisierelor este diferita fata de ce stiai tu din Windows, unde exista citeva extensii predefinite (.exe, .com, .bat) care identifica un fisier ca fiind executabil. In Linux extensiile sint irelevante, folosite doar cu titlu informativ. Un fisier are atribute care spun ce se poate face cu el (citi, scrie, executa).
In plus, aceste atribute functioneaza la 3 niveluri: utilizator, grup si toata lumea. Deci poti avea un fiiser care sa poata fi executat numai de anumiti utilizatori.
Memorat
nicu -
screab
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #6 :
Iunie 03, 2008, 10:25:03 pm »
Mda, stiam oarecum asta...din cate stiam eu pana acum, in linux/unix nu exista executabile propriu zise, ci arhive...le pui si ai programu nu trebuie sa-l instalezi....oricum cred ca ar trebui facut un mic tuturial de genul acesta despre cum functioneaza linuxul, pachetele etc).
Cat despre man (sau rtfm ) as fi incercat daca stiam la ce sa dau man.
Ai putea spune 'google it' dar ce rost ar mai avea un forum daca toate raspunsurile le gasesc pe google/internet.La fel de bine as putea sa nu ma duc la scoala ci sa caut pe google informatiile.Dar nu le-as intelege la fel de bine ca atunci cand mi le explica cineva(si in romana ca majoritatea informatiilor bune sunt in engleza).
Iar despre consola si GUI ma bucur ca am primit ambele solutii, si sunt perfect deacord ca trebuie sa stiu sa lucrez in consola(ceea ce si incerc sa invat), dar la calculatorul meu e mai bine cu GUI.
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat
«
Răspunde #7 :
Iunie 04, 2008, 07:46:38 am »
Uh... nu cred ca ai vrut sa spui "nu exista executabile", sigur ca exista, presupun ca ai vrut sa spui ca nu exista kituri de instalare ci pachete (dar exista si kituri, desi sint rare, cum e .bin-ul asta al tau).
Ce zici de
http://www.google.com/search?hl=en&q=unix+execute&btnI=
(Google "unix executable" si apoi butonul "I'm Feeling Lucky")? Vezi tu, unele informatii, cum ar fi si atributele fisierelor, sint
de baza
, incit uneori necunoasterea lor poate fi interpretata si ca lipsa de bunavointa. Ce parere ai de o carte de Unix? Se gasesc o multime... nu stiu ce e acum la moda, dar "pe vremea mea" era de referinta "Retele de calculatoare" de Tanenbaum.
Cit despre partea cu "as putea sa nu ma duc la scoala", cred ca cel mai important lucru pe care il inveti acolo este cum sa inveti - “Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish and he will eat for a lifetime.”
Memorat
nicu -
Pagini:
[
1
]
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Schimbă forumul:
Selectează o destinaţie:
-----------------------------