Pe
pagina principala avem o colectie de articole: stiri, mini-tutoriale, comentarii, review-uri, am scris si eu citeva pina acum.
Lasate ca atare sint proprietare, teoretic nu pot fi preluate mai departe. In spiritul libertatii informatiei, a deschiderii pe care o practica Proiectul Fedora si a similitudinii dintre Software Liber si Cultura Libera, propun sa publicam aceste articole sub o licenta libera, cea mai potrivita mi se pare a fi
CreativeCommons Attribution Share alike care permite folosirea continutului liber, cu doua restrictii (pe care eu le gasesc legate destul de mult de spiritul GPL): trebuie mentionata sursa si autorul (deci link catre fp.ro) si trebuie ca licenta sa ramina aceeasi (efect viral, ca si la GPL).
Ce avantaje am avea? In primul rind am
invita la raspindirea continutului publicat de noi si in al doilea rind am arata clar care sint conditiile pentru preluarea materialelor. Poate nu in ultimul rind, am si incuraja raspindirea libera a informatiei in general.
De ce este nevoie? In esenta ar trebui ca toti autorii care au publicat pina acum articole sa isi dea consimtamintul pentru aceasta licentiere (evident, eu unul sint de acord). Va rog sa raspundeti si sa va exprimati parerea pro/contra, eventual cu alte variante de licenta (cum ar fi CC-BY, GFDL sau OPL).
In aceeasi linie, propun folosirea aceleiasi licente si pentru imaginile din
galeria foto, unde ma gindesc ca putem sa incepem sa avem si alte lucruri, cum ar fi wallpapere sau screenshoturi cu desktopurile proprii.