Fedora Forum
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?
Iulie 31, 2010, 06:59:38 pm

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
3756 Mesaje în 456 Subiecte de către 448 Utilizatori
Ultimul cont creat: richardmagee4421
* Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
+  Fedora Forum
|-+  Offtopic
| |-+  Administrative
| | |-+  Licenta articole prima pagina - CC-BY-SA
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Licenta articole prima pagina - CC-BY-SA  (Citit de 2077 ori)
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : Decembrie 04, 2007, 03:41:12 pm »

Pe pagina principala avem o colectie de articole: stiri, mini-tutoriale, comentarii, review-uri, am scris si eu citeva pina acum.
Lasate ca atare sint proprietare, teoretic nu pot fi preluate mai departe. In spiritul libertatii informatiei, a deschiderii pe care o practica Proiectul Fedora si a similitudinii dintre Software Liber si Cultura Libera, propun sa publicam aceste articole sub o licenta libera, cea mai potrivita mi se pare a fi CreativeCommons Attribution Share alike care permite folosirea continutului liber, cu doua restrictii (pe care eu le gasesc legate destul de mult de spiritul GPL): trebuie mentionata sursa si autorul (deci link catre fp.ro) si trebuie ca licenta sa ramina aceeasi (efect viral, ca si la GPL).

Ce avantaje am avea? In primul rind am invita la raspindirea continutului publicat de noi si in al doilea rind am arata clar care sint conditiile pentru preluarea materialelor. Poate nu in ultimul rind, am si incuraja raspindirea libera a informatiei in general.

De ce este nevoie? In esenta ar trebui ca toti autorii care au publicat pina acum articole sa isi dea consimtamintul pentru aceasta licentiere (evident, eu unul sint de acord). Va rog sa raspundeti si sa va exprimati parerea pro/contra, eventual cu alte variante de licenta (cum ar fi CC-BY, GFDL sau OPL).

In aceeasi linie, propun folosirea aceleiasi licente si pentru imaginile din galeria foto, unde ma gindesc ca putem sa incepem sa avem si alte lucruri, cum ar fi wallpapere sau screenshoturi cu desktopurile proprii.
« Ultima modificare: Decembrie 04, 2007, 03:55:02 pm de către nicubunu » Memorat

Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Decembrie 11, 2007, 10:17:05 am »

Da si eu sunt de parere ca toate articolele scrise trebuiesc trecute sub licentiere CC astfel propun fie la fiecare articol in parte sa punem sigla CC sau sa anuntam cumva acest lucru, fie pe main pagage sa facem cunoscut acest lucru. Dupa acel moment oricine preia un articol de la noi va fi obligat sa respecte licentierea noastra.
Memorat
nicubunu
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Decembrie 11, 2007, 06:51:54 pm »

Direct in Drupal, in footer sau in sidebar.
Memorat

Adrian Joian
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Decembrie 12, 2007, 09:11:51 pm »

Site-ul fedoraproject.ro a fost updatat relevand noul tip de licentiere.
Memorat
Pagini: [1] Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.036 secunde cu 16 cereri.